Локомотив Пловдив продължи негативната си серия в първенството и вече 4 поредни двубоя е без победа, предаде репортер на Агенция "Фокус". Черно-белите дадоха всичко от себе си, за да се противопоставят на шампиона Лудогорец, но загубиха с 2:3 в мач от 17-ия кръг на Първа лига, който се проведе на стадиона в "Лаута".

Мартин Паскалев (4) и Джовани (64) бяха точни за пловдивчани, а Матиас Тисера (19, 28) и Каули Оливейра (40) се разписаха за гостите от Разград.

По този начин възпитаниците на треньора Александър Томаш останаха с актив от 30 точки на четвърто място във временното класиране. Лудогорец е втори с 38 т.

Двубоят бе последен за Локомотив в Пловдив за 2022 година, както и последен за Трибуна Спортклуб в сегашния й вид В скоро време ще започне премахването й и изграждането на нова..

Черно-белите направиха мечтан старт и откриха резултата още в 4-ата минута. Димитър Илиев залъга противник на границата на наказателното поле и подаде към Джовани, който шутира с левия крак. Вратарят Падт изби, но при добавката Мартин Паскалев бе точен за 1:0.

Четвърт час по-късно Тисера бе изведен от Сисиньо сам срещу Динко Хоркаш и с лекота го преодоля за 1:1.

Лудогорец стигна до пълен обрат в резултата в 29-ата минута. Фон Витри напредна по крилото и подаде към Тисера, който от чиста вкара за 1:2.

Пет минути преди почивката Каули Оливейра се измъкна зад защитата на Локомотив и шутира покрай вратаря за 1:3. Ситуацията дълго време бе разглеждана от VAR за евентуална засада, но в крайна сметка попадението бе зачетено.

В средата на второто полувреме Локомотив намали резултата. След единоборство между Пьотрвски и Пиер Зебли топката се озова в Димитър Илиев. Капитанът подаде към Джовани и бразилецът шутира от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл на Падт за 2:3.