Изграждането на трите нови трибуни на стадион "Локомотив" върви по план и засега няма проблеми със сроковете и с финансирането, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви в студиото на най-четената пловдивска медия кметът на район "Южен" Костадин Язов, който отговаря от името на Община Пловдив за надзора на строителството в спортен комплекс "Локомотив".

"В момента довършваме с бетоновите работи на южната трибуна и вече месец се работи по премахването на Спортклуб. Може би до края на януари ще приключим с колоните, на които се окачва козирката за южната трибуна. През януари ще почне поставянето на елементите по козирката, а тя самата може би ще бъде монтирана в началото на март, защото технологичното време за зреене на бетона, което е задължително, е в порядъка на 1 месец. През това време ще се работи на двата етажа под трибуната. Би трябвало в средата на 2023 година да започнем да приемаме документите по въвеждането на трибуната в експлоатация", заяви пред камерата на Plovdiv24.bg Костадин Язов.

"Що се отнася за Бесика – вече има подписан Акт 15, с дата 19 декември. Подготвяме съпътстващите документи към ДНСК (Дирекция национален и строителен контрол), заедно с държавните такси, които трябва да бъдат платени. На 23 декември ще бъдат внесени с искане за приемателна комисия. След това топката е в ДНСК – да определи комисия, която да дойде и да приеме обекта. Да каже дали е по правила или не по правила", уточни кметът на район "Южен".

"До средата на януари проектантите трябва да представят пълна работна документация за централната трибуна и вертикалната планировка. Това се прави, за да може да се започне изграждането на вертикалната планировка, което ще е необходимо при 3 нови трибуни за лицензирането на етап 3-та категория на УЕФА. Самото изграждане на централната трибуна ще стартира по-късно, защото е предмет на нова обществена поръчка. А самата процедура по нея е от 3 до 6 месеца", допълни по темата Костадин Язов.

За това колко средства са изразходени до момента и как ще бъде финансирано изграждането на централната трибуна гледайте в прикаченото видео!