Локомотив (Пловдив) приема Левски в мач от последния, 30-и кръг в efbet Лига. Двубоят на стадиона в пловдивския парк "Лаута“ е от 17:45 часа, като съдия е Драгомир Драганов.

Мачът е много важен и за двата тима преди плейофната фаза от шампионата и амбициите и на двата отбора за място в евротурнирите.

Домакините от Локомотив влизат в мача от седмата позиция, като успехът е задължителен, ако искат да играят в "Топ 6“ в плейофната фаза, измествайки Славия от шестата позиция.

В последните си пет шампионатни мача Локомотив имат две победи, две загуби и равенство, като измъкнаха в последния кръг точка (1:1) като гости на прекия си конкурент за шестата позиция Славия в София.

Тимът на Левски е на четвърто място, като евентулен успех ще приближи "сините“ на две точки зад третия – ЦСКА1948, като двата отбора откриват плейофите в "Топ 6“ с мач един срещу друг в Бистрица след седмица.

Левски е в серия от три поредни шампионатни победи, като в последните си пет мача за първенство има четири победи и равенство (0:0 срещу ЦСКА-София с изпусната дузпа за Левски в края).

В лагера на Локомотив под въпрос са Динко Хоркаш и Тодор Павлов, които пропуснаха двубоя срещу Славия предишния кръг заради травми и не са водили пълноценна подготовка преди мача с Левски.

Треньорът на Левски Елин Топузаков ще прекроява състава си принудително, тъй като заради наказания не може да разчита на две ключови фигури в полузащитата – Филип Кръстев и Андриан Краев. Извън строя е и заболелият вратар Николай Михайлов. Централният бранител Хосе Кордоба продължава да лекува контузия.

През есента, на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов“ двата отбора не се победиха, завършвайки наравдно 1:1.