Треньорът на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар приключи с поражение 140-дневния си престой начело на клуба. Неговите възпитаници имаха преднина, но загубиха от Арда с 1:2 като гости в мач от 33-ия кръг на Първа лига, който се проведе на стадиона в Кърджали.

Мартин Секулич (34) бе точен за "канарите", а Светослав Ковачев (62, 65) се разписа за домакините.

Балтазар оставя отбора на 10-о място с 32 точки, но без шанс да мръдне в по-предна позиция. До няколко дни от клуба ще обявят името на новия треньор. Арда остава в борбата за 7-ото място и има вече актив от 49 точки, 5 по-малко от Славия.

Ботевистите откриха резултата в 36-ата минута. Акере бе изведен по левия фланг, след което центрира по земя към Бароан. Французинът шутира от границата на наказателното поле, а вратарят Господинов спаси. Избитата топка обаче стигна до Мартин Секулич, който от 2 метра направи успешна добавка за 0:1.

В средата на второто полувреме Арда направи пълен обрат в резултата в рамките само на 3 минути. В 62-ата Светослав Ковачев центрира балонно в наказателното поле, а Станислав Иванов от аутлинията я върна с глава отново към Ковачев. Той я овладя и с премерен шут с левия крак я прати в мрежата за 1:1, а VAR потвърди редовността на попадението.

В 65-ата минута Радослав Цонев центрира от корнер към близка греда, където Бароан изчисти с глава. Топката попадна в Ковачев, който от границите на наказателното поле с мощен шут с левия крак отбеляза за 2:1.

Малко по-късно Преслав Боруков бе изведен сам срещу Георги Аргилашки, но не успя да го преодолее и да затвърди успеха на своя тим.