Локомотив (Пловдив) се върна към победния ход и продължи борбата си за място в първата шестица след края на редовния сезон, предаде репортер на "Фокус". Черно-белите надиграха Спартак (Варна) с 3:1 в мач от 28-ия кръг, който се състоя на стадиона в “Лаута".

Джовани (7-дузпа), Мартин Паскалев (68) и Димитър Илиев (90+4) вкараха за домакините, а преотстъпеният от Локомотив защитник Луан (44) бе точен за варненци. Четвърт час те играха в намален състав заради изгонването на капитана Пламен Димов. Официален дебют за пловдивчани пък записа колумбийският защитник Хорхе Сегура.

Така възпитаниците на треньора Александър Томаш се върнаха на 6-о място във временното класиране с актив от 46 точки, една повече от отбора на Славия. В следващия кръг двата тима ще играят един срещу друг на стадион "Александър Шаламанов" в столицата.

Още в 3-ата минута след центриране от корнер отбитата топка стигна до Петър Витанов и той шутира от воле с левия крак. Топката спря в ръката на Хименес и след дълго разглеждане чрез VAR реферът Ивайло Ненков отсъди дузпа. Тя бе реализирана от Джовани за 1:0.

В 14-ата минута Димитър Илиев се озова в чиста позиция и опита да прехвърли вратаря на Спартак, но на сантиметри от гредата в аут. Малко след това Бабакар Дион стреля, но в гредата.

Последваха силни минути за Спартак, в които Ромееш и Баланюк пропуснаха от чисти позиции да изравнят.

Това обаче направи бразилецът Луан, който е преотстъпен на "соколите" именно от Локомотив Пловдив. Централният защитник засече с глава центриране от десния фланг и прати топката в мрежата. След това той прояви уважение към черно-белите и не се зарадва на попадението си.

В 59-ата минута Денис Баланюк направи шокиращ пропуск. След пробив отдясно той бе изведен фронтално срещу вратата и от границата на малкото наказателно поле шутира високо над напречната греда.

Десет минути по-късно локомотивци отново поведоха в резултата. След късо изпълнение на корнер Денис Александров центрира към първа греда, където Матеус игра с глава. Топката отиде към Мартин Паскалев, който също с глава я прати в мрежата. Юношата на Локомотив също показа уважение към Спартак, тъй като игра при "соколите", когато те бяха в Трета лига.

В 74-ата минута Джовани се откъсваше сам срещу вратаря Дичевски и бе фаулиран от капитана на гостите Пламен Димов. Съдията първо му вдигна жълт картон, но бе привикан от VAR да види отново ситуацията и след това го изгони.

В последните секунди на мача Петър Андреев пропусна да вкара, но топката стигна до капитана Димитър Илиев, който с топовен шут с десния крак оформи крайното 3:1.