Тимът на Черно море посреща ЦСКА 1948 в двубой от втората фаза на родния елитен шампионат - efbet Лига. Мачът на стадион "Тича" във Варна започва в 17:30 часа, а главен съдция ще бъде Иво Андреев.

Двата тима са в групата, разпределяща водещите места от първо до шесто.

Варненци към момента са на пето място с актив от 53 точки, но успех днес ще ги качи пред Левски, които са с 55, но "сините" ще имат и мач по-малко. Именно това място би осигурило на отбора, воден от Илиан Илиев бараж за участие в евротурнирите.

ЦСКА 1948 са трети в подреждането с 60 точки и към момента имат сигурна квота за Европа. 

Черно море започнаха плейофите с поражение от ЦСКА-София с 0:2, с което прекъснаха серията си от 7 мача без поражение. Мачът с ЦСКА 1948 пропускат Даниел Димов и Виктор Попов. Първият е контузен, а вторият наказан заради натрупани жълти картони, но в игра се завръща Живко Атанасов.

ЦСКА 1948 нямат шанс в битката за титлата и целта е да задъжат тази трета позиция. В първата им среща от плейофите столичани завършиха 2:2 с Левски в Бистрица, с което вече са в серия от 8 поредни мача без поражение.

По-рано през сезона Черно море и ЦСКА 1948 вече се срещнаха на два пъти, като и двете срещи завършиха при резултат - 0:0.