Отборът на Пирин Благоевград гостува днес от 17:45 часа в София на тима на Септември и целта на Христо Янев и футболистите му е задържане на добрата форма и нова крачка към гарантиране на оцеляването в първа лига.

Пирин приключи първия дял на първенството с успех именно като гост на Септември, а в началото на плейофната фаза в Първа лига играчите на Христо Янев се наложиха над Хебър Пазарджик, с което с отдалечиха на 4 точки от опасната зона.

Нова победа за Пирин срещу състава на Красимир Балъков може да увеличи дистанцията между тима от Благоевград и опасността от изпадане. За да се случи това Христо Янев и футболистите му трябва да постигна три поредни успеха. Подобна серия тимът на Пирин не е записвал от пролетта на 2021 година, когато се състезаваше във Втора лига.

Септември е в серия от 8 поредни загуби в първенството и смяната на Светослав Петров с Красимири Балъков беше извършена с цел оставане на отбора в елита. За да бъде постигната тя, столичният тим трябва най-накрая да постигне победа, защото изостава на 5 точки от днешния си съперник и на една от Хебър, който към този момент е на позицията за бараж за оставане в Първа лига.