Локомотив (Пловдив) завърши с нулево равенство сезон 2022/2023 в Първа лига. Черно-белите и ЦСКА 1948 не успяха да си отбележат гол в двубой от последния кръг, който се игра на стадион “Витоша" в Бистрица и бе ръководен от Валентин Железов.

Така пловдивчани приключват на 5-о място в крайното класиране с актив от 54 точки, колкото има и шестият Черно море. Локомотивци обаче са с по-добри показатели в директните двубои от редовния сезон. ЦСКА 1948 пък за първи път в кратката си история печели бронзовите медали в шампионата.

Още в 10-ата минута домакините създадоха отлична ситуация за гол. След дълго центриране към наказателното поле Радослав Кирилов засече с диагонален шут от воле, но младият вратар на Локомотив Кристиан Томов реагира отлично и спаси.

Четвърт час по-късно Петър Андреев опита прецизен шут с левия крак от 20-ина метра, при който топката отиваше под напречната греда, но вратарят на ЦСКА 1948 Генади Ганев изби атрактивно в корнер.

Малко преди почивката дойде най-чистото положение за Локомотив. Джовани бе изведен отляво в наказателното поле и шутира технично покрай вратаря Ганев. В последния момент обаче Даскалов пресече с шпагат пътя на топката 3-4 метра пред голлинията.

В 77-ата минута бе най-спорната ситуация в мача. Джовани изведе Бабакар Дион сам срещу вратаря на домакините и белгиецът с шут с левия крак прати топката в мрежата. Страничният съдия вдигна засада, която след близо 3 минути преразглеждане бе потвърдена от VAR.