Лудогорец приема днес тима на ЦСКА - София в мач от втория плейофен кръг в efbet Лига. Срещата на стадион "Хювефарма Арена" започва в 20:15 часа. Главен съдия ще бъде Георги Кабаков.


Двата тима са единствените, които имат шанс за титлата на България този сезон. Настоящият носител на трофея - Лудогорец е на върха в момента с актив от 77 точки, а "армейците" са на второ място с точка по-малко (76).

Победа днес за който и да е от двата тима ще означава сериозна крачка към първото място в края на сезона.

Двата отбора се срещнаха два пъти този сезон. В първия мач Лудогорец спечелиха с 2:1 като домакини през октомври, а в края на април разградчани спечелиха и като гости с 1:0, с което изместиха от върха тогава "червените".

Формата на тима, воден от Ивайло Петев е впечатляваща. Лудогорец стигнаха финала за Купата на страната, а под негово ръководство нямат поражение като имат цели 9 последователни шампионатни успеха.

ЦСКА-София са в серия от три поредни победи. Тимът на Саша Илич загуби за последно именно от Лудогорец.

За настоящите шампиони в игра се завръща Кирил Десподов, който изтърпяваше наказание, но под въпрос за мача е Кайо Видал.

За "червените" срещата пропускат контузените Браян Морено, Жеферсон и Брадли де Нойер, а Енес Махмутович е наказан. В обаче се завръща капитанът Юрген Матей.