Лудогорец официално представи последното си ново попълнение – Раи Насимиенто. Той дойде като свободен агент, а последният му отбор е Баия. Въпросният клуб купи от Разград Сисиньо и Каули. Ето какви бяха първите думи на 24-годишното крило като футболист на Лудогорец.

"Искам да благодаря за доверието на президента, и на всички директори. От първия момент бяхме посрещнати много добре. Имам честта да играя в един от най-големите клубове в Европа. Откакто е в елита, този отбор е спечелил 11 поредни титли. Надявам се да направя щастливи феновете и да напиша история с екипа на Лудогорец. Шансът да играя в Шампионската лига би бил добро продължение на моята кариера", започна той. "Искам да ви разкажа една история. Аз съм много вярваш. Преди 3 месеца моята майка отиде в църква и говори с един свещеник. Той и каза, че ще подпиша с голям клуб. Не назова име. Но ето, че сега това е факт, а името на отбора е Лудогорец. Сега вярата ми в Господ е още по-силна", добави той.

"Откакто получихме офертата от Лудогорец, с моите агенти, които са като мои бащи, отхвърлихме всички други предложения. България беше най-добрата опция за мен, правя голяма стъпка. Бях 3 месеца без клуб, но това не означава, че не съм тренирал, не съм се хранил правилно, не съм спазвал режим. Говорих с треньорите на Лудогорец и те ми казаха какво трябва да правя. Ще дам най-доброто от себе си, за да израсна в този клуб. Знам историята на Лудогорец. Откакто отборът е в първа дивизия, е шампион. Също така, след като вече подписах с Лудогорец, ще направя анализ на всички съперници, с които ще играем. Имам достатъчно време да се запозная с българския футбол", заяви Раи.

"От 12-годишен живея и играя на студено. В Сарагоса, където започнах своята кариера, е много студено през зимата. Да, не е като тук, но ще се адаптирам. Говорих със Сисиньо, който сега е в Баия. Питах го за това как той се е аклиматизирал в България и колко време му е отнело това. Той ми каза, че клубът е много добър, всички са го приели отлично. Не само в Лудогорец, но и в страната като цяло.Разговарял съм и с Роналдо от Левски, с когото сме играли заедно. Каза, че в неговия клуб е окей. Но сега, след като сме в България и двамата, ще се видим отново и ще разговаряме. Няма връзка между мен и бразилската легенда Раи. просто е съвпадение. Иначе баща ми се казва Ривелиньо", завърши крилото.