Отборът на Арда приема в Кърджали Славия в мач от 35-ия кръг в efbet Лига, плейофи за разпределяне на местата между 7-ото и 10-ото.

Двубоят е от 20:00 часа и ще бъде ръководен от рефер №1 Георги Кабаков.

Мачът е ключов в борбата за седмото място в класирането, което дава право на участие в бараж за място в турнира Лига на конференциите.

Преди двубоя Славия е на седмата позиция, като има три точки аванс пред Арда.

В трите си изиграни мача дотук тимовете си размениха по една минимална победа в редовния сезон, а срещата на "Александър Шаламанов" от плейофите завърши при нулево равенство. Двата отбора все още нямат загуба в плейофната фаза, но Арда навакса изоставането си от Славия с три победи и едно равенство, докато столичани имат само един успех в този период.

Треньорът на Арда Александър Тунчев няма да може да разчита на голмайстора си Абубакар Тунгара, който изтърпява наказание заради натрупани картони.

Наставникът на Славия Ангел Славков има по-сериозни кадрови проблеми. Извън групата на гостите останаха наказаните Емил Стоев и Емил Виячки, както и контузените Светослав Вуцов и Кристиан Добрев. В състава обаче се завръщат Кристиян Стоянов и Владимир Николов.