С цялото си сърце и душа направихме така, че Благоевград ще има отбор в Първа лига и следващия сезон. Градът го заслужава. Това заяви след победата на Пирин (Благоевград) над Спартак (Варна) треньорът на Пирин Христо Янев.

Пирин победи като домакин Спартак с 2:0 в мач от последния, 35-и кръг в efbet Лига, плейофи за оставане в елита. С успеха Пирин си гарантира място в елита. Отборът на Спартак бе изпаднал от най-високото ниво на родния футбол още преди мача.

"Говорихме доста с момчетата, много от нас бяхме на кръстопът – посочви още Янев. - Имаше доста проблеми, но благодарение на подкрепата на хората успяхме да запазим концентрацията и да бъдем мотивирани до продължим. Този успех е също толкова важен, колкото и битката за купи и трофеи.

Понякога трябва да попаднеш на точните хора, с които да работиш. Не се отказахме от плана ни и от идеите. Имахме доста тежки моменти, но обединихме усилията си, за да останем в Първа лига.

Моят договор изтича и ще решим. Искам да видя всичко черно на бяло. Хората в Благоевград трябва да направят всичко възможно Пирин да го има, независимо дали Христо Янев е в града".