Ръководството на Ботев Пловдив осъди поведението на привържениците след последния мач на "канарчетата". В петък Ботев загуби домакинския си двубой срещу Локомотив София с 2:0, записвайки трета поредна домакинска загуба на ст. "Христо Ботев".

СЛед края на мача феновете на домакините потърсиха саморазправя с футболистите и съблякоха част от играчите им в знак на протест срещу поведението им на терена.

От Ботев призоваха "жълто-черните“ фенове да продължават да подкрепят страстно отбора от трибуните, въпреки незадоволителното класиране и слабите резултати.

"Ръководството на ПФК Ботев Пловдив изказва своята благодарност към хилядите "жълто-черни“ фенове, които не спират да подкрепят отбора.

Вашата подкрепа е много по-осезаема и силна в нашия дом – стадион "Христо Ботев“. Във всички трудни времена Вие, феновете, винаги сте били плътно зад отбора.

Разбираме вашето недоволство от слабите резултати на отбора. Въпреки представянето на терена и загубите, вие не спирате да подкрепяте тима през всичките 90 минути.

Няма как да толерираме случилото се след последния съдийски сигнал на мача с Локомотив София.

Агресията към нашите футболисти и щаб, както и обидните скандирания, са недопустими и не прилягат на европейски клуб като Ботев.

Призоваваме "жълто-черните“ фенове да продължават да подкрепят страстно отбора от трибуните, въпреки незадоволителното класиране и слаби резултати.

Само клуб и фенове, заедно, можем да върнем Ботев на мястото, което заслужава – при водещите отбори и в битката за трофеи и купи.

 

С уважение,

Ръководството на ПФК Ботев"