Атанас Рибарски, наставник на ЦСКА 1948, остана доволен от равенството 1:1 срещу ЦСКА-София в среща от 34-ия кръг на efbet Лига.

Треньорът заяви, че късметът е бил на страната на водения от него отбор.

"Мисля, че влязохме по-добре в мача от противника. Първите 30 минути бяха напълно по плана ни. Това, което очаквахме. Мисля, че два тъча отдясно малко ни разколебаха. След получаването на гола, се наруши много балансът в отбора. Страхотно поведение от целия отбор. Трябваше да се променят много нещата. Второто полувреме с две принудителни смени, не можехме да направим третото прекъсване. Някои хора играха на неприлични позиции. Успяхме, късметът беше на наша страна“, започна Рибарски.

"Мисля, че голът падна в много удобен момент. Точно тогава имахме нужда от изравнителното попадение. Страхотен гол на Педриньо. Малко второто полувреме ни даде необходимата емоция и самочувствие да преследваме максималния брой точки“, добави той.

"Сидклей беше болен, Фуртадо имаше мускулен проблем. Трайно контузените също няма да могат да се завърнат така или иначе. Надявам се за следващия мач максимално бързо да ги възстановим, имаме много малко време.

Много е рано за новия сезон. Има няколко дена, нека изиграем последния мач. Надявам се да сме в оптимален състав. Събраха се доста мачове, в които нямаме победа. Казах им, че това са най-подходящите мачове да излезем от тази серия. Мисля, че поведението им показа, че ще направят всичко възможно да успеят.

Всяко едно от момчетата, които в момента е във втория отбор, е готово да помогне на първия. Стоя зад думите си. На едно от местата, на които най-трудно се гостува в този момент, няма съмнения за волевите качества, които те притежават.

Момчетата през седмицата изтърпяха страшно много приказки, че едва ли не няма да вземем точки. Същото беше и на мача в Разград. Това говори не само за честта на целия клуб, но и на футболистите, успяха, радвам се, че бях на пейката заедно с тях“, заяви Рибарски.