ЦСКА-София завърши първенството с победа, след като в двубой от 35-ия кръг на efbet Лига, плейофи в първата шестица, победи като гост Левски с 2:0.

Успехът се оказа недостатъчен за "червените“ за титлата, след като Лудогорец победи като гост Черно море с 1:0 и за 12-а поредна година спечели шампионската титла. ЦСКА-София остана със сребърните медали.

Безобразният мач, който Левски изигра, остави отбора на четвъртата позиция, като избраниците на треньора Елин Топузаков ще играят през уикенда бараж за място в турнира Лига на конференциите срещу Арда (Кърджали).

ЦСКА-София имаше тотално превъзходство а над всички бе норвежецът Тобиас Хайнц. Той откри резултата в 34-ата минута, след като бе оставен непокрит в малкото наказателно поле на Левски от Цунами и Сонко Сундберг при изпълнение на странично хвърляне от ЦСКА-София.

Преди това Хайнц пропусна две отлични възможности за гол във вратата на Левски.

След почивката отбраната на Левски продължи с безобразията, а вторият гол за ЦСКА-София дойде в 61-ата минута и бе дело на Дюкенс Назон, използвал грешка на капитана на "сините" Пламен Андреев.

В 80-ата минута двата тима останаха с по десет души след червени картони за Иван Турицов от ЦСКА-София и втори жълт за Ноа Сонко Сундберг. С това защитникът на Левски остави отбора си без основна фигура в отбраната за решителния бараж за Европа срещу Арда.

Най-доброто положение за Левски в мача пропусна резервата Марин Петков в 87-ата минута, след като с глава от малкото наказателно поле стреля в ръцете на вратаря Бусато.