Лудогорец представи официално последното си ново попълнение Тодор Неделев, който пристига от Ботев Пловдив. Българският национал позира с фланелка на "орлите“, като в Разград той ще играе с номер 88. Фланелката му бе връчена от техническия директор на Лудогорец Козмин Моци.

"Тук е моментът да благодаря на Лудогорец за прекрасното отношение и професионализма. Видях, че имат желание да ме привлекат. Тук съм да помогна на Лудогорец да станем шампиони и да изпитаме емоцията с големите мачове, в които тимът играе“, бяха първите думи на българския национал като футболист на Лудогорец.

"Искам да кажа нещо като човек, който може да оценява подкрепата. Поклон пред феновете на Ботев. Подкрепата им през тези години беше невероятна и всичко, което съм правил в Ботев, е било за тях“, каза той относно феновете на Ботев Пловдив.

Неделев коментира и разликата между Лудогорец и Ботев по отношение на него: "Имаше два клуба – единият ми показа, че няма нужда от мен, а другият ми показа, че ме иска в редиците си. Всеки футболист, който не е желан в един отбор, ще отиде в отбор, където е желан и уважаван. В личен план пожелавам здраве на всички, пожелавам си да имам големи успехи с Лудогорец. Всички знаят какво умея и ще се постарая да го показвам във всеки мач“.

"Аз просто вътрешно почувствах, че бях нежелан. При оставащ договор от 3 месеца, не може никой от клуба да не ме потърси и да очакват в последния момент да се съглася на нов договор. Аз излязох с гордо вдигната глава и им казах каква е ситуацията, като се надявам те да ми повярват, защото аз никога не бих ги излъгал“, призна Неделев.

"Не мога да кажа, мисля, че 3-4 пъти съм имал оферти от Лудогорец. Клубът не се отказа от мен въпреки тежкия инцидент. Те показаха подкрепата и уважението си към мен и аз го оценявам“, разкри Неделев за интереса на Лудогорец.

Той отказа да навлиза в подробности за казаното от Антон Зингаревич по негов адрес: "Не искам да навлизам в подробности. Г-н Зингаревич е казал неговата гледна точка, това е мнението му. Аз съм футболист на Лудогорец и се фокусирам върху Лудогорец и изявите му в първенството и в Европа“.

"Нормално е, след толкова години в един и същи отбор, но аз съм професионален футболист. В големите първенства се случват големи трансфери в последните дни. Сега съм фокусиран изцяло върху играта ми и представянето на Лудогорец“, каза Неделев.

Той отново коментира темата с феновете на Ботев Пд: "Пак казвам, че ще има фенове, които няма да са доволни и ще ме наричат предател. Аз излязох пред феновете и казах моята гледна точка, но всеки си има мнение и може да мисли каквото иска“.

"Ние от много години се познаваме, играем заедно с националния отбор. Те ме приобщават в обстановката. Отношението от футболисти и ръководство е прекрасно и мога само да им благодаря и мога да се радвам, че имам приятели в този отбор“, каза футболистът за присъствието на Кирил Десподов и Антон Недялков в разградския тим.

 

"Още тогава като футболист на Ботев съжалявах, че не можахме да им вземем точки, но ние ще направим всичко възможно до края да спечелим мачовете си и да станем шампиони“, каза плеймейкъра за мача с ЦСКА.

"Не мисля, че ще бъде трудно, защото отново ще съм в България и само ще съм сменил отбора. Трябва да се адаптирам по най-бързия начин и да давам всичко от себе си“, каза той за адаптацията си.

"Винаги съм имал желание да стана шампион на България. Мисля, че Лудогорец, който в последните 11 години е най-добрият отбор в България и има 11 титли. Това може само да ме мобилизира да спечелим титлата и да запиша името си със златни букви в историята на Лудогорец“, изрази целите си Неделев.

Той допълни още: "В личен план искам всяка година да бъдем шампиони и да играем европейски мачове. Надявам се още в неделя да покажа какво мога и да покажа на всички в Лудогорец, че не са сгрешили да ме привлекат. Вече не трябва мен да питате какво се случва в Ботев. Тези въпроси трябва да бъдат към шефовете и ръководителите на Ботев“.

"Всички знаят, че любимият ми номер е осми. В Лудогорец вече имат футболист с номер осми. Аз знам, че Вандерсон е играл с този номер и се надявам да го задмина по успехи с Лудогорец“, завърши Неделев, обяснявайки защо е взел №88, с който в Разград преди игра Вандерсон.