Треньорът на Хебър (Пазарджик) Любослав Пенев не спести похвали за играчите си, след като отборът победи като домакин Берое и си гарантира оставане в елита и за следващия сезон.

В мач от последния, 35-и кръг от редовния сезон в efbet Лига Хебър победи като домакин Берое с 3:1 и си гарантира оставането в елита, а загубата прати Берое на бараж за запазване на място в efbet Лига

"Абсолютно заслужен успех – каза Пенев. – Доволен съм. Много добра игра през тези два месеца, откакто работим заедно с момчетата. Отборът летеше директно към Втора лига, но с много работа, благодарение най-вече на играчите, които бяха много изпълнителни и стриктни, се постигна резултатът. Даже преди този мач имахме две опции - или да останем в Първа лига, или да играем бараж, докато това по-рано не съществуваше, което е една награда за труда, който се положи".

Пенев посочи, че доскоро много малко хора са вярвали, че отборът ще успее да се спаси.

"В първия миг, в който влязох в съблекалнята, ясно и точно заявих на момчетата, че започваме една съвместна мисия по спасяването на отбора и оставането в Първа лига – заяви Любослав Пенев. - В личен план - за мен това бе едно много голямо предизвикателство. Аз обичам такива предизвикателства и резултатът е налице. Благодаря още веднъж на феновете, на ръководството за подкрепата и най-вече на момчетата.

Знаете, че имам ангажимент до края на първенството. Нямам представа какви са плановете на клуба, така че за момента това не е коментирано. Най-важни бяха мачовете и начинът, по който трябваше да ги изиграем".