Председателят на Съдийската комисия на БФС Виктор Кашай  се похвали, че от началото на сезона в Първа лига няма нито един отбелязан гол от засада.

Кашай и отговорникът за системата за видеопомощ в полза на съдиите у нас (ВАР) Петър Петров  коменираха съдийските неточности в последните кръгове. Те представиха и видео-клипове, които бяха коментирани основно от шефа съдиите.

"Няма нито един гол от засада. И това е положителното. Няма голяма или малка засада. Ако има нередовно положение, системата ВАР установява и това е нейното голямо предимство“, каза Кашай.

Той посочи като пример ситуацията от мача Славия – Левски, при която Ивелин Попов отбеляза.

"Тази ситуация беше проверена от четири камери. Топката е във вратата, но след това се проверява, че Попов е бил в засада и тя е видна. Понякога е елементарно, но в сложна ситуация намесата на ВАР е крайно необходима“, обясни Кашай.

Шефът на съдиите коментира и мача Локомотив (София) – Левски и претенциите на "сините“ за последния гол в мача за крайното 3:2. Тук унгарският шеф на арбитрите посочи грешка на съдията на терена Валентин Железов.

"Преди гола има игра с ръка. Съдията не забеляза, че има игра с ръка. ВАР вика съдията за проверка на терен, но той не смени мнението си и сбърка. ВАР има мнение, но решението е на главния съдия“, обясни Кашай.

Той потвърди и за още една грешка на ВАР-арбитрите и тя е в ущърб на Славия. По време на мача с ЦСКА-София арбитърът от кабинката не е подпомогнал колегата си на терена, за да покаже червен картон на Иван Турицов заради фаула му срещу Тони Тасев. Заблудата е дошла от там, че след фаула срещу Тасев топката е попаднала в играчи на Славия.