Предложението за допълнително финансиране на строителството на стадион "Христо Ботев“ в Пловдив може да бъде изтеглено, предаде репортер на Агенция "Фокус". Това заяви кметът на града Здравко Димитров след края на днешната си среща с привърженици на Локомотив. Градоначалникът обяви, че ще държи на "пълен консенсус“ относно бъдещи решения за двата стадиона.

"Ще има нова среща в понеделник. Нормално е, аз винаги съм казвал, че не деля феновете. Както искам да се завърши единия стадион, така и другия. В понеделник срещата ще е с представители на двата клуба. Не искам да бъдат неспокойни. Винаги от Локомотив са били коректни към мен. Може да изтеглим предложението за стадион "Христо Ботев". Докато няма пълен консенсус“, заяви Здравко Димитров пред камерата на Агенция "Фокус".

"Нещо, което е започнато веднъж, трябва да се завърши по-бързо. На този етап не виждам развитие за стадион "Пловдив“. Трябва да се търсят пари, това е вариантът. Не сме спрели – не само от министерството, а и от други източници“, допълни още кметът.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на Димитров по темата!