Ивайло Петев, наставник на Лудогорец, беше много щастлив след спечелената 12-а титла на България на разградчани.

Шампионите триумфираха след победа с 1:0 над Черно море като гост в последна среща от финалния 35-и кръг в efbet Лига.

Под негово ръководство това е втора титла като Петев спечели първата и последната на тима.

"Първо, аз искам да благодаря на собствениците ни за доверието, което ми дадоха. За мен най-важното бе да спечелим шампионата. Честитя на всички в нашия клуб 12-ата поредна шампионска титла. Радвам се, че бързо излязохме от трудната ситуация. Честитя на момчетата, които с всяка тренировка искаха да се подобряват и мисля, че заслужихме титлата. Благодаря на момчетата, те се справиха по най-добрия начин“, започна Петев.

"При всички положения, този път беше по-трудно. Нашата работа е да се адаптираме и да извлечем максимума от играчите. Направихме добър колектив и симбиоза между треньорите и играчите и в очите им се виждаше, че искаше да победят. Имаше много трудни мачове, но мисля, че заслужихме 12-ата шампионска титла“, добави още той.

"Ние трябва да изглеждаме много по-добри, но по-важна е мотивацията на момчетата в тренировките. Ще се подобрим. Игор Тиаго ни напуска и ще търсим заместник, а и не само на неговата позиция. Времето е малко за подготовка, но ще се стремим да подготвим отбора по най-добрия начин“, завърши наставникът на новия шампион ан България по футбол.