Фенове на Локомотив Пловдив се събраха днес пред сградата на общината, предаде репортер на Агенция "Фокус". Представители на всички "черно-бели" фракции и групи поискаха среща с кмета на града Здравко Димитров.

Ето какво заявиха пред камерата на Агенция "Фокус" привържениците:

Боян Ванев, член на УС на Фенклуб Локомотив Пловдив:

Протестът, който проведоха нашите колеги от другия отбор, не бяха за нови публични финанси към строителя, а точно обратното. В момента финансите, които са осигурени, да бъдат изразходени по предназначение. Абсолютно безумие е това, че трябват още 22 млн. лева за стадиона на Ботев.

Нека първо да се направи одит, да се види как са изхарчени средствата, които държавата вече отпусна, както и от Общината – това са над 42-43 млн. лева. И едва след това да се види какво е нужно за дофинансиране – както за единия стадион, така и за другия.

На нашия стадион продължава да се строи. До края на месеца очакваме да е готов проектът за четвъртата трибуна. След това ще се направи КСС и ще имаме точна сметка какво ще е нужно за пълното завършване на стадиона.

Тези 22 млн., които кметът иска да даде на строителя на стадион "Христо Ботев“, са без никакво КСС, без да се знае за какво точно и как ще бъдат похарчени.

Гледайте в прикаченото видео всички мнения, изразени пред камерата на Агенция "Фокус"!