Целта пред отбора на Славия е участие в Европа. Убеден съм, че в турнира за Купата на България ще се справим с Локомотив (София) на четвъртфиналите. Това заяви пред БНТ президентът на "белите“ Венцеслав Стефатов.

Той коментира ситуацията в Славия преди старта на пролетния полусезон в efbet Лига.

Стефанов посочи, че оптимизмът му идва заради хубавата подготовка, която отборът е направил в Турция и старанието, което са показали всички.

Президентът на Славия определи представянето на отбора през есента като много добро, като отчете, че тимът е имал шанс да е в тройката, но странични фактори са попречили това да се случи.

Стефанов изтъкна, че треньорът на отбора Златомир Загорчич е наясно, че трябва да дава път на младите играчи и той го прави, като има няколко момчета, които със сигурност ще бъдат национали на България.

Президентът на Славия заяви още, че личният му фаворит за най-добър футболист на България за 2022 година е Ивайло Чочев. Според него, Илия Груев-младши, който е сред основните кандидати за признанието, тепърва трябва да се доказва и да развива потенциала си.

Стефанов бе категоричен, че призът за най-добър вратар в първенството трябва да е за Светослав Вуцов.

Футболният началник коментира и ситуацията в националния отбор. Според Стефанов, младите играчи, на които разчита националния селекционер Младен Кръстаич, не са обременени с нищо, което им дава допълнително предимство и остава те да се възползват от шансовете си, доказвайки, че имат място в националния тим.