Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и настоящ депутат Николай Нанков отново беше днес в Пловдив, предаде репортер на Агенция "Фокус". Той присъства на традиционната оперативка за довършването на стадион "Христо Ботев".

След срещата стана ясно, че няма да се спази даденият от кмета Здравко Димитров срок от една седмица, за да се съобщи колко ще струва цялостното изграждане на съоръжението. Този срок сега се удължава с още 2 седмици - до 6 декември.

Нанков съобщи и за друга кардинална промяна в проекта за приключването на Етап 1. Той предвиждаше съблекалните за двата отбора, както съдийската стая и тази за дежурния делегат, да се изградят под Трибуна Изток. Сега се предприема връщане към първоначалния вариант - те да са под сектор А (централната трибуна).

Ето какво заяви Нанков след края на днешната оперативка за "Колежа":

Проектантите още смятат количествените сметки, за да може да се остойности общата сума за строежа. Говорим за цялостно завършване на стадиона с козирка. Възложителят и проектантът поеха ангажимент до 6 декември да има окончателно изготвена стойност на цялото строителство.

Строителят няма да преустанови строителните дейности. Ще изляза прав за това, което ви казах още при първото му идване в Пловдив.

Със Зико се видях за 10 минути след края на срещата. Мисля, че има разбиране от страна на Община Пловдив. Трябва да се подхожда много сериозно по отношение на контрола от страна на възложителя.

Това, което аз видях като сметки, на мен лично не ми дава голям оптимизъм. За тези пари - общо 41 млн., които са осигурени. Имам идеи, но сега няма да ги споделя с вас. Защото като кажа нещо, после все някой се сърди. Аз пак ви споменавам месец септември за приключване на всички дейности, включително лицензирането на стадиона с 4-та категория от УЕФА. Това е реалистична прогноза.

Сега променят съблекалните. Нормално и обективно е те да са в сектор А.