Отборът на Ботев (Пловдив) стартира неуспешно плейофите в групата за 7-10 място. "Канарите" загубиха от Славия с 0:1 като гости в скучен мач, който се игра на стадион "Александър Шаламанов" в столицата.

Тони Тасев (69) вкара за домакините и огорчи бившия си тим.

Ботев е на последното място в групата с 32 точки, а Славия е лидер с 52. Треньорът Бруно Балтазар включи в стартовия си състав четирима българи, което все пак е рекорд за отбора през пролетния дял.

Първата добра ситуация за гостите се откри в 26-ата минута. Красиан Колев овладя в наказателното поле и шутира с десния крак, но след рикошет топката мина встрани от вратата.

Три минути по-късно дойде още по-чисто положение за ботевистите. Антоан Бароан бе изведен отдясно в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но вратарят спаси. Топката стигна до Николай Минков, който я върна към точката за изпълнение на дузпа. Там Дилан Мертенс шутира на празна врата, но твърде неточно в аут.

В 69-ата минута Славия откри резултата. Галин Иванов изведе отляво в наказателното поле Тони Тасев. Той се възползва от факта, че Самуел Супрайен стоеше до него, но без да опита да му отнеме топката и шутира с левия крак в горния десен ъгъл на Георги Аргилашки за 1:0.