Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира днес ситуацията със стадион "Христо Ботев", след като Общинският съвет не гласува сумата от 6,2 млн. лева за авансово плащане към строителя Илиян Филипов, предаде репортер на "Фокус". Димитров призна, че така цялостното довършване на съоръжението ще се забави с един месец. Градоначалникът направи днес символична първа копка на изграждането на плувен комплекс "Младост“

"Сумата не се увеличава. Просто това е част от сумата, която строителят трябва да вземе 2024 и 2025 година. Тази сума е необходимо да я вземе напред, за да капарира железата, които са необходими за завършването на цялата конструкция. Ако искаме стадионът да бъде завършен в края на годината – това е начинът. Друг начин няма. И договорът е такъв и ние не го нарушаваме", заяви кметът пред камерата на "Фокус".

"За съжаление, някои не го разбраха. По-точно, услужливо не го разбраха. Както и за Математическата гимназия. Но това сме си ние. Ние живеем в тази среда и няма на кой да се сърдим. Ще бъде входирано като отделно предложението на 8 юни. Искахме да стане по-бързо, но сега ще се забавим с един месец. Виждате, че цените на строителните материали варират непрекъснато. Сумата остава същата, не се увеличава", допълни още Здравко Димитров.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на кмета и по други теми за спортната инфраструктура в Пловдив!