Берое и Спортист Своге ще определят последният участник в efbet Лига през следващият сезон. Двата отбора се изправят един срещу друг в решителен бараж, в който домакин е тимът от Стара Загора, но заради наказание решителната среща ще се играе на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Главният съдия Никола Попов трябва да даде началото на срещата в 19:00 часа. Берое до последно се бореше да не се стига до този момент, а да си гарантира участието в Първа лига в последния кръг.

Тогава обаче тимът от Стара Загора допусна загуба като гост на Хебър Пазарджик. Така днес Берое трябва да се пребори за мястото си в елита, от където не е изпадал от 2008 година.

Допускането на ситуацията принуди Берое да се раздели с Николай Киров, а днес отборът ще е воден от Веселин Пенев. Треньорскят щаб нняма да може да разчита на Серкан Юсеин и Спас Георгиев, които са наказни.

Спортист Своге заслужи мястото си в баража, след като завърши пети във Втора лига. Дублиращите отбори на ЦСКА 1948 София и Лудогорец Разград нямат право на промоция и това "отвори вратите" за Спортист Своге.

Те са водени от бившия старши треньор на Берое - Петър Колев, а през сезона във Втора лига събраха 52 точки от 14 победи, 10 загуби и 10 равенства.