Локомотив (Пловдив) завърши с победа редовния сезон в Първа лига и ще играе в плейофите от първата шестица, предаде репортер на "Фокус". Това стана факт, след като черно-белите удариха Левски (София) с 1:0 в мач от 30-ия кръг, който се игра на “Лаута" и бе ръководен от Драгомир Драганов.

Джовани (59) се разписа за пловдивчани, за които официален дебют направи венецуелецът Кристиан Мендоса.

Така възпитаниците на треньора Александър Томаш имат вече актив от 50 точки. Следващата седмица "смърфовете" започват плейофите от Топ 6 с гостуване на шампиона Лудогорец. Левски остана на четвърто място с 54 точки.

Първата добра ситуация в двубоя бе пред вратата на гостите. В 8-ата минута Джовани изпълни заучено статично положение, при което Матеус опита странична ножица. Получи се пас към Ерик Сорга, който опита атрактивен шут, но неточно.

В края на първото полувреме Уелтън проби по левия фланг и шутира в близкия ъгъл, но Динко Хоркаш се намеси блестящо.

Малко след почивката Роналдо прати топката в мрежата, след като я изби нечисто от ръцете на Динко Хоркаш. Голът така или иначе бе отменен заради сазада на Рикардиньо преди подаването към своя съотборник.

Така се стигна до 59-ата минута, когато Локомотив откри резултата. Шут на Димитър Илиев се отби във футболист на Левски и топката попадна в Джовани. Бразилецът си я награси на десния крак и с прецизен шут от дъгата я насочи към долния ляв ъгъл на Пламен Андреев за 1:0.