Дарко Тасевски изигра последния си мач за Славия, а и въобще в професионалния футбол. Ветеранът взе участие при успеха над Локомотив (София) в среща от последния кръг на efbet Лига.

Още преди дни той обяви, че се оттегля от професионалната си кариера като футболист.

"Честно да ви кажа, не бе много емоционално за мен, тъй като го очаквах. И миналата година мислих за спиране, затова не бях толкова емоционален. Все пак ще е трудно, ще го осъзнаия след месец, два, три, когато не влизам в съблекалнята при момчетата. Тогава ще ми е по-трудно, но като цяло съм доволен от всичко, което постигнах досега. Щастлив човек съм, защото съм работил това, което обичам и мисля, че спирам с чест, достойнство и пълно сърце“, започна Тасевски.

Македонецът заяви и кой е най-паметният му мач в кариерата: "Винаги в спомените ми идва мачът между Левски и ЦСКА на "Васил Левски“ с 2:0 за Левски. След него тръгнахме нагоре и успяхме да спечелим титлата“

"Не, още в началото казах, че бях готов да спра с футбола още миналата година, но останах благодарение на президента Венци Стефанов, на тогавашния треньор Златомир Загорчич. Те казаха: "Дарко, не искаме да играеш, само да си в съблекалнята на почивката“. Съгласих се и съм благодарен и на двамата за това. Вече усещам, че е достатъчно. Не усещам тръпката и не искам да съм в тежест, човек трябва да има усещане кога е достатъчно и трябва да спре“, разкри още той.

"Сега искам да си почина месец-два. Имам разговори с президента на Славия и мисля, че бъдещето ми ще бъде в Славия“, добави още Тасевски.

Той коментира и евентуална треньорска кариера:

"То си върви ръка за ръка. Странно е, защото досега съм бил футболист и мисля за моята си игра, а сега трябва да мисля за играта на 20 човека, кой какво мисли, какво му е в главата и как ще се представи. Има нещо, което ме дърпа в тази посока и мисля, че това ще бъде моята професия.

Вече трета-четвърта година съм в Славия. Съжалявам, че не можах да дам повече на Славия, защото дойдох в напреднала възраст, имах тежка контузия. Това ще ми е тежест, но мисля, че помогнах на момчетата тук по друг начин. Успях да помогна на момчетата да израснат и в последните години изкараме доста добри футболисти в последните години. Любовта на феновете на Левски никога няма да я забравя. Имах поздравления от тяхна страна за успех в бъдещето. Благодарен съм, че не са забравили за моя престоя, въпреки че беше преди доста години“, разказа Дарко Тасевски.

Той отказа да коментира собственото си представяне в българския елит: "Не мога аз да кажа за себе си. Може би хората отстрани ще дадат оценка за моя престой в българския футбол. Искам да им благодаря първо на отбора на Левски, пожелавам на всеки да играе там, а след това на отбора на Славия, защото след Левски не си представях, че ще играя в Славия, но съм щастлив, че приключих с футбола тук, защото тук има страхотни хора и страхотен колектив“

"Разбира се, ще е радващо, но засега не са се сетили. Аз обаче не обвинявам никого. Дори и по-късно да се сети, няма да се разсърдя. Получих много съобщения от хората на "Герена“ и винаги ще съм с най-добри чувства към тях“, завърши Тасевски относно отношението на Левски към него.