Красимир Балъков, треньор на Септември, беше разочарован от загубата с 0:2 от Берое в Стара Загора от първия плейофен кръг на efbet Лига на втората шестица.

"За жалост футболът има сценарий. Предният мач беше по същия начин – червен картон и дузпа. Този мач също започнахме с дузпа. Никой не иска да започне така, особено млад отбор като нашия. След това нещата стават по-комплицирани. Момчетата опитаха, но за съжаление ударите които отправихме, не бяха точни.

Казах им след мача, че животът продължава. Правим каквото трябва, липсва ни късметът. Може би ще ни покрие в другите мачове. Проблемите, които имахме в предния мач, в този мач ги нямахме. Успяхме да коригираме някои неща, но загубихме. Психологията играе огромна роля. Важно о е какво предстои пред нас. Имаме още 12 точки, можем да се спасим. Всеки мач е финал“, започна Балъков.

"От самото начало беше ясно, че битката ще бъде изключително тежка и трудна. Повечето са български футболисти, знаете философията на Септември. Ще опитам да им помогна с каквото мога. Ще опитаме да останем в efbet Лига, ако не, нищо не е на всяка цена.

Досега повечето отбори са имали поне 3-4-5 играчи, които имат опит в такива битки. Тук са повечето млади футболисти, които имат качества, хубави възможности, но просто прегарят понякога. Просто нямаме късмет. Противникът трябваше на всяка цена да вземе победата, това го знаехме. След 1:0 задачата става много трудна за младите футболисти. Да ви кажа честно, в средата на терена трябваше да бъдем по-агресивни и да създаваме повече чисти положения. Ако не вкарваме голове, няма как да вземем точки“, категоричен беше той като коментира и битката на треньорите в групата на изпадащите: "Без значение кои треньори водят нашите противници. Опитни треньори са, но търсим начини от нас да зависи всичко. Трябва да се концентрираме в нашата работа и да печелим точки“.