1000 полицаи ще осигуряват обществения ред преди, по време и след футболната среща между "Ботев" (Пд) и "Левски" тази събота, съобщиха на нарочен брифинг от ръководството на ОДМВР - Пловдив, предаде репортер на "Фокус".

Спортното събитие ще бъде обезпечено с достатъчен човешки ресурс, коментира шефът на полицията старши комисар Васил Костадинов.

В охраната ще бъдат включени 20 кучета, 10 коня и две водометни машини, допълни заместникът му комисар Радослав Начев.

Въведен е сериозен пропускателен режим. На стадиона няма да бъдат допускат лица с чужд документ, билет или покана. Забранено е влизането без лична карта, с изключение на малолетни, под въздействие на алкохол, наркотични или упойващи вещества, или с агресивно поведение.

Не може да се носят бутилки, предмети от чуплив или особено твърд метал, обемисти предмети и вещи, чадъри с дълги дръжки, знамена и трансперанти с дръжки по-дълги от метър и половина и диаметър по-голям от 1 сантиметър, с изключение на олекотени пвц тръби с диаметър до 2.5 см.

При установяване на тези нарушения лицата ще бъдат отстранявани от спортното съоръжение. 

При неподчинение на полицейски органи, нахлуване на спортния терен, палене на огън и други нарушения ще се налагат санкции. 

"Надявам се с това модерно съоръжение да се промени отношението на крайните привърженици, тези, които виждат във футболната среща възможност да изразят своята агресия или по-емоционално поведение. Този стадион е без писта, а пистата ограничава публиката неправомерно да хвърля предмети или да извършва вербални действия. Много по-различно е и се надяваме на по-цивилизовано поведение, което да превърне футболната среща в празник" - каза директорът старши комисар Васил Костадинов.

От полицията апелираха по-навременно идване за мача. Всички 8 входа на стадиона ще се отворят в 17.30 ч. Във всеки вход ще се обособят две отделни места за пропускателен режим. Ще се минава през няколко етапа на пропускане, с първоначална проверка на документи за самоличност и валидността им, попълване на място на декларации за придружаващите малолетни и непълнолетни лица, ако не се носят такива. Декларацията може да се изтегли от интернет и да се попълни предварително.

Около паркинг местата, в периферията на стадиона ще има стюарди на клуба, които ще насочват зрителите в зависимост от билетите им, ако някой не е наясно откъде трябва да влезе. 

На гърба на билетите са систематизирани всички основни изисквания са изписани и всеки може оттам да ги прочете, допълни полицейският шеф.

Подробности гледайте в прикаченото видео!