Капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев обяви, че му предстои проверка при неврохирург преди да се завърне в игра. Полузащитникът пострада при тежката катастрофа на националния отбор в Грузия през миналата година. Футболистът на Ботев обясни по време на първата пресконференция на отбора и представянето на новия треньорски щаб на тима, че е участвал в тренировките още от миналия полусезон и е мислел, че може да играе, но е било преценено да не се рискува здравето му. Неделев изрази желание да вземе участие още в първите контроли на Ботев по време на подготовката.

Новият старши треньор на тима Бруно Балтазар също за първи път говори пред българки медии. Той обясни, че е фен на Жозе Моуриньо, но няма да налага стила на игра, който сънародникът му използва в Рома.

По отношение на работата с младите играчи Балтазар каза, че умее да внедрява таланти от академията в първия отбор, но не ако няма такива, няма какво да направи. Балтазар обяви, че целите на тима са промяната на позицията таблицата, където Ботев е на 10 място и класиране за Европа.