Отборът на Левски победи като домакин Септември (София) с 2:0 в мач от междинния 29-и кръг в efbet Лига.

Навръх 80-ият рожден ден на "синята“ икона Георги Аспарухов на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов“ "сините“ не оставиха никакво съмнение в пълното си превъзходство и спечелиха с бразилски голове.

Рикардиньо откри резултата в 27-ата минута, отклонявайки с коляно топката във вратата на Димитър Шейтанов за 1:0. В 76-ата минута Роналдо технично заби втория гол.

В 71-ата минута защитникът на Левски Жереми Петрис пропусна да вкара, като изскочи сам срещу вратаря Шейтанов, но вместо да го прехвърли, нацели главата на вратаря.

От 55-ата минута Левски игра с десет души, след като Андриан Краев получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Петър Чуич.

Освен Краев за предстоящото гостуване на Локомотив (Пловдив) на "Лаута“ в 30-ия кръг на efbet Лига през уикенда, Левски загуби и друга ключова фигура от полузащитата си – националът Филип Кръстев, който получи пети жълт картон и ще бъде наказан.

В 79-ата минута в игра за Левски влезе Илиян Стефанов, който дълго лекуваше травма. За последно той бе на терена на 5 март срещу Хебър.

В класирането Левски е четвърти след 15-ата си победа за сезона и трета поредна в шампионата, като изостава с пет точки от третия – ЦСКА 1948.

Септември регистрира 17-а загуба, като е на 13-о място, на пет точки зад 12-ия Берое.