Отборът на Локомотив (София) победи Левски с 3:2 в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Трите точки за "червено-черните" донесе юношата на "сините" Илия Димитров, който влезе като резерва и вкара гол в 90-ата минута. Преди това домакините на два пъти повеждаха след попадения на своя капитан Красимир Милошев (8, 52), а Георги Миланов (19) и Патрик-Габриел Галчев (74) на два пъти възстановяваха равенството. 

Победното попадение на Локомотив бе разгледано и от ВАР заради съмнения за игра с ръка на Кацаров. Реферът Валентин Железов също изгледа ситуацията и зачете гола. Наставникът на "сините" Станимир Стоилов направи принудителна смяна заради травма в глезена на Сонко Сундберг, който бе откаран с линейка в болница. На негово място в игра се появи Роналдо.

Това е втора загуба за Левски от началото на сезона. Локомотив пък вече има четири победи в първенството. Двата тима имат по 15 точки в актива си, но "сините" са с три мача по-малко от днешния си съперник.

Стартови състави:

Локомотив (Сф): Александър Любенов, Божидар Кацаров, Алан Диас, Камен Хаджиев, Мики Орачев, Красимир Милошев, Селсо Рапосо, Симеон Славчев, Антонио Вутов, Димитър Митков, Карлос Франса.

Левски: Пламен Андреев, Келиан ван дер Каап, Ноа Сундберг, Хосе Кордоба, Патрик-Габриел Галчев, Филип Кръстев, Андриан Краев, Цунами, Георги Миланов, Ивелин Попов, Илиян Стефанов.