Локомотив Пловдив направи фалстарт при подновяването на шампионата в Първа лига, предаде репортер на "Фокус". Черно-белите завършиха 0:0 срещу Ботев (Враца) в двубой от 19-ия кръг, който се игра на "Лаута".

С мача официално бе открита новата трибуна "Бесика".

Така пловдивчани останаха на четвърто място във временното класиране, но вече са с актив от 34 точки. Ботев (Вр) е с 16 точки.

Първата интересна ситуация дойде в 11-ата минута. Матеус напредна по левия фланг и подаде към Петър Витанов. Халфът бе около мястото, където се изпълнява дузпа и шутира с десния крак, но високо над гредата.

Малко след това Витанов спря топката за Пиер Зебли и той отправи удар, който бе спасен от вратаря Костов. При добавката каританът Димитър Илиев прати топката в мрежата, но попадението правилно бе отменено заради засада.

В 58-ата минута гостите можеха да открият резултата. Маринов шутира от границата на наказателното поле, но топката се удари в тялото на друг футболист и се насочи към вратата. Излезлият леко напред Динко Хоркаш обаче показа отличен рефлекс и изби в корнер.

Малко след това Джовани изведе Бабакар Дион сам срещу вратаря, но нападателят загуби равновесие и не успя да отправи силен удар.

До края на двубоя Джовани опита 3-4 пъти да обстрелва вратата на Ботев, но вратарят Красимир Костов се намесваше адекватно. Шут на Ивайло Димитров - Косъма мина на педя над гредата, а веднъж удар на Димитър Илиев от 8-9 метра бе блокиран от защитник на гостите.