Илиан Илиев, който е треньор на Черно море, беше щастлив от успеха на своя отбор над Локомотив (Пловдив) в среща от 26-ия кръг на efbet Лига.

"Труден мач, но аз като цяло съм доволен от цялостното представяне на отбора, особено в дефанзивен план, където трябваше да сме много агресивни в единоборствата, тъй като Локомотив са добър отбор и играха в схема, която им дава доста широчина. Играха в 3-5-2 и…, ако отстъпвахме в единоборствата, както го направихме 7-8 минути след нашия отбелязан гол и веднага това даде резултат за тях. Така че съм доволен от целия проведен мач с изключения на тези 7-8 минути, в които им дадохме инициативата и пострадахме, естествено. И ако дузпата беше влязла, не се знаеше накъде тръгва мачът", започна треньорът на "моряците".

"Надяваме се този резултат да ни даде самочувствие и да продължаваме да поддържаме едно добро ниво като игра и естествено резултати. Но, ако има отпускане за това, че сме постигнали някаква поредица, веднага ще минем в другата крайност. Особено сега, когато имаме много мачове за кратък период, трябва да държим футболистите постоянно на щрек, тъй като отпускане може да им изиграе лоша шега. Важното сега е възстановяването утре, имаме много кратко време между мачовете, трябва да намерим правилните хора за следващия мач с Ботев (Враца), който ще е също изключително труден, така че за всеки мач ще мислим конкретно.

Тренирахме по празниците. Да не влизаме в тази полемика, че примерно точно на Великден трябваше да тренираме в 6 часа. Това са немислими неща, които не трябва да се допускат. Това са празници, които трябва да се отбелязват със семействата, а ние бяхме на стадиона, а пък Локомотив Пловдив пътуваха. Мисля, че кръгът трябваше да се направи четвъртък, петък и събота, и приключва. Оправданията, че полицията не искала - това са глупости. Ако даден отбор, знаете за кои отбори говорим, бяха поискали да играят преди Великден - щяха да играят, ако не щяха да вземат и полиция от чужбина", добави още Илиев.