Целта, която си бяхме поставили, бе постигната макар и трудно. Това заяви треньорът на Арда (Кърджали) Александър Тунчев след победата над Ботев (Пловдив).

Арда победи като гост Ботев (Пловдив) с 3:0 в мач от последния, 36-и кръг в efbet Лига, плейофи за участие в бараж за Лигата на конференциите.

С успеха Арда си осигури седмото място в класирането и участие в баража срещу четвъртия за място в Лигата на конференциите.

"Докато имаха сили, играчите на Ботев (Пловдив) се защитаваха по-добре – коментира треньорът на Арда. - Предните дни казвах, че не трябва да подценяваме тези млади момчета, защото те имат качества и ще искат да покажат какво могат пред публиката. Днес всичко зависеше само от нас и момчетата го осъзнаха. Баражът ще е като бонус и трябва да играем освободено. Не беше никак лесно, отборът имаше добри игри и мачове, в които не показвахме каквото искахме. Това, което бяхме задали в началото на годината го постигнахме. Искаме да покажем, че неслучайно сме на баража. Сгъстен цикъл, но ние го играем така в последно време. Ще можем да използваме всички налични футболисти".