Ангел Славков, треньор на Славия, сравни мачовете на тима си като малки войни. 

"Белите" завършиха наравно с Ботев Пловдив като гост в среща от 4-ия плейофен кръг на efbet Лига и са с три точки аванс пред Арда в битката за седмото място, което дава репешаж за Лигата на конференциите.

"Искам да поздравя играчите на Славия, че оставиха душа и сърце на терена. Всеки даде най-доброто от себе си. За съжаление, не успяхме да победим. Всеки мач за нас е малка война, която трябва да спечелим. Имаме желание да спечелим седмото място и да се класираме на бараж. Имахме пет човека - двама наказани и трима контузени. На пейката имах повече юноши, наши таланти, но още не са готови за такава битка. Много съм благодарен, че всичко, което тренирахме с изключение на головете, го изпълнихме. Вътре имаше взаимопомощ, взаимозаменяемост. Смятам, че стана интересен мач за феновете. Благодаря на нашите привърженици, че отново бяха с нас. Надявам се да ги зарадваме да ни съпътстват и в чужбина", започна Славков. 

"Цялата седмица тренираме модели в атака, завършване, но не се получава. Противникът също имаше своите шансове. Имахме греда, те също удариха такава, Ники Кръстев спаси две положения много чисти.

При нас няма никакво напрежение. При нас има пълно спокойствие в съблекалнята. Напрежението трябва да бъде някъде другаде. Аз искам футболистите на Славия да бъдат спокойни. Футболът не е война, война е, че искаме да се класираме някъде по на-високо. В Кърджали ще бъде интересен двубой. Не мога да кажа, че в един мач ще се реши всичко", завърши треньорът на Славия.