Локомотив Пловдив няма да играе в Европа от новия сезон, предаде репортер на "Фокус". Това стана факт, след като черно-белите загубиха от Левски с 0:3 двубоя от втория плейофен кръг в първата шестица, който се игра на "Лаута".

Рикардиньо (36), Ивелин Попов (40) и Филип Кръстев (81) бяха точни за гостите.

Така 3 мача преди края на сезона "смърфовете" останаха с 50 точки и изостават на цели 8 точки от четвъртия Левски. Победата е първа за Левски след 11 поредни гостувания без успех на "Лаута" (10 в шампионата и едно за Купата на България). Две от попаденията тази вечер обаче дойдоха след много груби грешки на локомотивци.

"Сините" бяха по-активният отбор през първото полувреме, но първият точен удар в мача бе за Локомотив и дойде чак в 31-ата минута. Бабакар Дион получи топката около границата на наказателното поле и шутира, но Пламен Андреев спаси.

Малко след това Левски реши мача с два бързи гола в рамките само на 4 минути. Първият дойде след изключително груба грешка на Илко Пиргов. Той получи топката от Мартин Паскалев, но вместо да я изрита напред, опита да фитнира Уелтън и Рикардиньо. Последният ме я отне и я вкара на празна врата за 0:1.

В 40-ата минута Левски удвои преднината си. След центриране от корнер Андриан Краев засече с глава, а Илко Пиргов успя да избие. Топката отиде при Ивелин Попов, който от 2-3 метра се разписа за 0:2. Ситуацията беше преразгледана от VAR, при което се видя, че Хорхе Сегура е покрил засадата и попадението е редовно.

В 68-ата минута гостите бяха близо до нов гол. Ивелин Попов пусна извеждащ пас към Уелтън. Бразилецът навлезе в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, но нацели гредата

В 81-ата минута локомотивци направиха още един подарък на своя съперник. Хархе Сегура опита пас назад, но вместо към негов съотборник топката се озова във Филип Кръстев. Той напредна и с техничен удар покрай Илко Пиргов се разписа за 0:3.