Лудогорец реализира първия си зимен трансфер. Единадесеткратните шампиони привлякоха португалския защитник Диниш Алмейда, който е познат в България заради престоя си в Локомотив Пловдив. Ръководството на "орлите“ финализира успешно преговорите с белгийския Антверп, където за последно игра защитникът.

Междувременно Алмейда премина медицинските изследвания и фитнес тестовете в София. Диниш ще се присъедини към Лудогорец в понеделник, когато отборът пътува за Турция, където ще остане на лагер до 4 февруари.

"За мен е привилегия да бъда част от Лудогорец. Трансферът ми в клуба е голяма крачка напред в кариерата. Вярвам, че ще оправдая доверието на колегите ми и феновете“, заяви Диниш Алмейда.

В кариерата си до момента Диниш Алмейда е играл за отборите на Беленензес, Брага, Ксанти, Реус Депортиу, Локомотив Пловдив и Антверп. Общо е изиграл 197 официални срещи, в които е отбелязал 19 гола. В българското първенство Алмейда има 63 мача с 8 гола.

Централният защитник има и три мача за младежкия национален отбор на Португалия. За Лудогорец той ще играе с номера на фланелката си от Локо Пловдив - 61.