Треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров-Херо обяви, че си тръгва от клуба от Варна.

В мач от 34-ия кръг в efbet Лига, плейофи в групата на изпадащите Спартак (Варна) победи като домакин Септември (София) с 1:0. С успеха "соколите“ се измъкнаха от последното място, но ожстанаха без шансове за участие в плейоф за оставане в елитга и заедно със Септември изпадат.

"Изпадат двата отбора, които единствени в тази група играха честен футбол – заяви след двубоя Димитров. - В България, за да спечелиш нещо и да останеш трябва да играеш с нечестни средства. Не влязохме в схеми и затова изпадаме. Не загубихме нито един мач във втората група.

До десетия кръг имахме една точка, това бе много лош старт. Имахме много срещи, в които бяхме по-добри и изпуснахме точки в последните моменти, трябва да търсим вината в себе си. Играхме честен футбол и мисля, че в последните пет месеца направихме добър отбор и не се срамувам. Искахме да завършим с победа и да защитим честта на отбора. За мен това най-вероятно е последния мач в Спартак. Моят договор свършва, нямам и предложение за оставане, а и да имах, аз имам доста неща, които не приемам в управлението, така че това е моят последен мач във Варна. Инфраструктурно всичко е точно. Клубът има прекрасен спонсор в лицето на господин Николов. Но още в началото имаше бойкотиране на клуба и има хора в ръководството, които искаха Спартак да не остане в елита. Ако този отбор се запази, може да се върне като валяк в "А“ група".