Ботев (Пловдив) победи Славия с 1:0 в двубой от 12-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата в "Коматево", предаде репортер на Агенция "Фокус".

Елвис Ману (36) отбеляза единственото попадение в мача, а домакините играха повече от 50 минути в намален състав заради изгонването на Джеймс Ето'о. Освен това късметът също бе на страната на "канарите", след като на 4 пъти гредите спасяваха отбора от попадение за Славия.

Така възпитаниците на треньора Желко Копич имат вече актив от 10 точки, с който се изкачиха до 12-о място във временното класиране. Славия остана на 7-ата позиция с 18 точки, а поражението бе четвърто за "белите" от началото на сезона. 

Преди първия съдийски сигнал звездата на Ботев Тодор Неделев подари фланелка с №10 на легендата Петър Зехтински, който се разчувства и не скри сълзите си от вълнение. След това Асен Караславов връчи на капитана Виктор Генев екип с №100 на гърба заради неговия стотен двубой за "канарите".

Славия започна по-агресивно двубоя и по чудо не се стигна до гол в първите 20-ина минути. В 18-ата след грешка в отбраната на Ботев Галин Иванов открадна една топка и отправи удар, който бе избит от вратаря Ханкич. Топката се върна отново при Галин Иванов, който направи добавка, но този път в страничната греда.

Само две минути по-късно след центриране от фаул Венци Керчев бе оставен непокрит, но от 5-6 метра засече в гредата.

Така се стигна до 36-ата минута, когато късметът отново помогна на домакините, но този път, за да открият резултата. Людовик Соарес тръгна да изнася топката, но след елементарно отиграване я загуби от Джеймс Ето'о. Той веднага центрира по земя към малкото наказателно поле, където Елвис Ману засече с крак за 1:0.

В 40-ата минута Джеймс Ето'о спря опасна атака на Славия и реферът Георги Давидов му показа втори жълт картон.

Малко след почивката гредата за трети път спаси жълто-черните от гол в тяхната врата, а гостите имаха претенции и за игра с ръка в наказателното поле, но те не бяха уважени от съдията.

В добавеното време след центриране от левия фланг Ахмед Ахмедов от гостите засече ниско с глава и за четвърти път гредата спаси домакините.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Рой Херман (68- Николай Минков), Виктор ГеневРоберто Пунчец, Самюел Супрайен, Джеймс Етоо, Реда Рабей, Мохамед Брахими (46- Ван Хертъм), Антоан Бароан (77- Димитър Тонев), Елвис Ману (77- Па Конате), Емануел Току (90+3- Точукво Нади).