Треньорът на Локомотив (София) Станислав Генчев обяви, че най-вероятно няма да остане в клуба, като вече преговаря с друг клуб.

Специалистът говори след загубата на тима си от Славия.

В двубой от последния 36-и кръг в efbet Лига, плейофи за участие в бараж за Лигата на конференциите, "белите“ победиха на стадион "Александър Шаламанов“ в столицата Локомотив (София) с 2:0.

"Когато пропуснеш толкова положения, няма как да очакваш да си тръгнеш с победата – анализира мача на стадион "Александър Шаламанов“ той. - Мисля, че днес си разделихме по едно полувреме. През втората част имахме четири чисти голови положения. Обикновено във футбола така става - когато не вкараш, ти вкарват. За наше съжаление почти в последната минута допуснахме гол. Ние сме си виновни, няма какво да се лъжем.

Двата отбора се познаваме доста добре. Момчетата дадоха каквото могат. От старанието и дисциплината съм изключително доволен. Грешки винаги се допускат. Като за последен мач момчетата дадоха каквото могат. Трябва да съжаляваме единствено за пропуските, които направихме“.

Станислав Генчев направи и обобщение на сезона на Локомотив.

"Преди началото на сезона целите бяха да сме в тази група между 7-ото и 10-ото място – посочи той.  – Тази цел бе изпълнена доста рано. Имахме добри мачове, спечелихме най-много точки срещу водещите отбори. В рамките на две седмици победихме Славия за първенство и Купа, което за феновете беше голяма радост. Имаше доста положителни неща, но и някои негативни спомени, които ще останат дълго. По-важното е, че отборът изпълни целта си и накара всички да се съобразяват с него. Генералната ми оценка е много добра за възможностите, които имаме. Най-много трябва да съжаляваме за загубата с 0:6 от ЦСКА 1948, защото това е срамно петно. От друга страна полуфиналът за Купата, когато можеше да стигнем до дузпи. Тогава имаше и други странични фактори, които повлияха“.