Димитър Димитров - Херо официално е новият старши треньор на Спартак (Варна). Това обяви днес  ръководството на клуба. Специалистът ще бъде представен утре (29 ноември) пред медиите.

"Ръководството на клуба ще даде пресконференция пред медиите утре, 29.11.2022г. (вторник) от 11:30ч. На нея ще присъстват Павлин Николов и Асен Миланов. Те ще представят Димитър Димитров, който от 1-ви януари ще застане начело на тима, както и ще отговарят на въпроси свързани с изминалия полусезон и подготовката на тима за следващия. Ще бъде обявен планът за подготовка през паузата в първенството. Място на пресконференцията – стадион “Спартак", зала “Конферентна", гласи официалното съобщение от Спартак (Варна).

До момента "соколите" бяха водени от Тодор Киселичков. За последно Димитър Димитров бе начело на Берое до април 2021 година. Малко по-късно бе назначен за треньор на Арда (Кърджали), но изненадващо напусна 2 дни след това, изтъквайки "лични причини".

В кариерата си бургаският специалист е водил националния отбор, а на клубно ниво е работил в Нефтохимик, Левски (Кюстендил), Локомотив (Пловдив), Левски (София), Лудогорец, Литекс, както и в отбори от Саудитска Арабия, Казахстан и Русия.