Старши треньорът на Ботев Пловдив - Бруно Балтазар сподели, че той и играчите му осъзнават колко важно е предстоящото дерби срещу Локомотив Пловдив. Двубоят от 24-ти кръг на Първа лига ще се проведе на базата в "Коматево" в неделя от 17:00 часа. Това ще бъде първо дерби на Пловдив за португалецът.

"Това ще е първото ми голямо дерби в България, но не и първото голямо дерби в кариерата ми. Знам колко специални са тези мачове за клубовете, за футболистите и най-вече за феновете. Нашите очаквания са същите. Ние винаги играем за трите точки, без значение от опонента. И в този мач е същата целта. Имаме допълнителна отговорност да печелим срещу най-големите си противници. Уважаваме противника като всеки друг, но освен трите точки, за които винаги се борим, искаме да донесем радост на феновете в края на мача. Феновете ни заслужават да ги зарадваме", сподели наставникът на "канарчетата".

"Това е историческо съперничество за града. Знам очакванията на феновете. Тяхното настроение може да се промени напълно, ако победим нашия съперник. Знаем отговорността, ще се борим 90 минути за трите точки. Важно е, за да продължим нагоре през трудния сезон. Допълнително мотивирани сме заради отговорността върху нашите плещи", допълни Балтазар.

"Целта ни е да създадем боеспособен отбор, който играе офанзивен футбол, но ни трябва време. Много неща в клуба се промениха последните два месеца. Искам да намеря решения спрямо опциите, с които разполагам", каза още треньорът.