Ботев (Пловдив) не успя да прекъсне негативната си серия от последните години при шампионатните гостувания на ЦСКА-София. "Канарчетата" загубиха от "армейците" с 1:3 в мач от 20-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Българска армия“.

Дюкенс Назон (10, 25) и Маурисио Гарсес (47) бяха точни за домакините, а Николай Минков (45+1) отбеляза за гостите. В последните секунди Джеймс Етоо от Ботев бе изгонен заради втори жълт картон.

Така ЦСКА-София увеличи преднината си на върха и вече има 50 точки, 4 повече от Лудогорец.

Възпитаниците на треньора Бруно Балтазар пък останаха на 10-о място във временното класиране с актив от 20 точки, колкото има и Берое. "Жълто-черните" нямат успех в първенството над своя съперник в София от далечната 1985 година насам. Освен това в последните си 11 шампионатни двубоя на "Армията" те са записали 4 равенства и 7 загуби.

Преди началото на двубоя бе почетена паметта на легендата на ЦСКА и българския футбол Петър Жеков, който почина рано тази сутрин на 78-годишна възраст.

Първото чисто положение бе създадено от Ботев още в 4-ата минута. Тодор Неделев изведе отлично Антоан Бароан сам срещу вратаря, който излезе доста пред наказателното поле, за да го пресрещне. Французинът пусна топката покрай него, но тя мина на около два метра от гредата в аут.

Шест минути по-късно ЦСКА-София откри резултата. Хайнц центрира от корнер на близката греда, където Линдсет отклони към Дюкенс Назон и той засече с глава за 1:0.

В 17-ата минута Тодор Неделев отново пусна хубав извеждащ пас към Бароан. Той надбяга Амос Юга и шутира, но Густаво Бусато изби в корнер.

ЦСКА-София удвои преднината си в 25-ата минута. Брадли Де Нойер проби по левия фланг и почти от аутлинията върна назад към границата на вратарското поле. Там Назон бе оставен непокрит и с лекота прати топката в мрежата за 2:0.

В добавеното време на първата част ботевистите намалиха резултата. Тодор Неделев центрира отляво към наказателното поле, а Махмутович се размина с топката. Тя отиде при Николай Минков, който от няколко метра вкара за 2:1.

Само две минути след почивката обаче "армейците" отново поведоха с 2 гола разлика. Дюкенс Назон изведе Маурисио Гарсес сам срещу вратаря Ханкич. Нападателят го финтира и на празна врата вкара за 3:1.