Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа беше много щастлив от успеха на неговия отбор над Локомотив (Пловдив) с 2:3 в последен двубой от 17-ия кръг на efbet Лига.

С успеха разградчани намалиха разликата с първия в подреждането – ЦСКА-София на три точки. Лудогорец са и с два мача по-малко от "армейците“.

"Много съм щастлив от победата. Срещнахме много труден противник, който играеше пред собствена публика, но вярвам, че ние бяхме по-добрият отбор днес и заслужено стигнахме до успеха", коментира Шимунджа. 

"Анализирахме добре съперника. Казах и на играчите ми, че Локомотив е много силен отбор и стилът им не ни изненада. С тази игра те са получили само 7 гола в последните 10 мача, а в предни позиции са много опасни. Знаехме, че техният треньор има идеи за футбола, които няма да промени за мача срещу нас", добави още той.

"Можехме да вкараме четвърти гол още до края на първата част, както и в началото на второто полувреме, за да сложим точка на спора, но не успяхме. Това е футболът. След емоционалния мач с Рома в Лига Европа в четвъртък, трябваше да сме много концентрирани в днешния двубой. Играчите ми бяха фокусирани и влязоха по най-добрия начин в днешния мач. Опитваме се да бъдем най-добрите и да печелим всяка среща и най-важното за нас е, че самите футболисти искат да дават максимума от себе си", поясни наставникът на шампионите.