В решителния последен ден на сезона в Първа лига ще се реши не само титлата, но ще стане ясно и кой отбор ще завърши с бронзовите медали. Най-голям шанс за това има ЦСКА 1948.

Тимът на Атанс Рибарски приема Локомотив Пловдив в 18:45 часа и се нуждае само от точка, за да заслужи бронза и да си гарантира участието в европейските клубни турнири през следващия сезон.

В преследване на собствената си цел от началото на втория дял на шампионата футболистите на Атанас Рибарски и преди това на Тодор Янчев в не допуснаха нито една загуба.

Равенствата им с Лудогорец и ЦСКА - София в последните два кръга размениха лидерството в класирането в две поредни седмици.

Локомотив Пловдив може единствено да се надява да изпревари Черно море за петото място, защото футболистите на Александър Томаш допуснаха спад след края на редовния сезон.

Локомотив Пловдив допусна три последователни загуби преди в предишния кръг да победи Черно море. Именно двата гола във вратата на "моряците" се оказаха и първите на тима в "първата шестица".