Участието на нападателите Маурисио Гарсес и Дюкенс Назон в мача на ЦСКА-София срещу Левски от последния плейофен кръг в първата шестица от efbet Лига остава до последно под сериозна въпросителна.

Двубоят е на 7 юни.

Гарсес е с мускулно разтежение и продължава да тренира на облекчен режим. Назон е с болки в коляното и също се готви по специална програма с по-леки натоварвания.

Заради наказание мачът пропуска централния бранител Мено Кох, а друга основна фигура в отбраната на "червените“ - Юрген Матей, е с травма в коляното.

ЦСКА-София се нуждае единствено от победа, за да запази надежди за титлата, тъй като изостават на точка от шампиона Лудогорец и имат по-лоши показатели в преките двубои с разградчани, които по същото време гостуват на Черно море във Варна.

Левски се нуждае от задължителна победа в борбата за третото място и директна квота за Лигата на конференциите, след като изостава на 2 точки зад ЦСКА 1948, който приема Локомотив (Пловдив) и дори с равенство ще си гарантира спечелването на бронзовите медали.