Байерн Мюнхен дари 500 000 евро на фондацията на Франц Бекенбауер след като проведе кампания за набиране на средства, последвала смъртта на германската легенда през януари. Фондацията подпомага хора с увреждания и нуждаещи се.

На терена на "Алианц Арена" снощи изпълнителният директор на Байерн Ян-Кристиан Дреезен и главният финансов директор Михаел Дидериха подариха голям чек на вдовицата на Бекенбауер - Хайде, която дойде на стадиона със сина си Джоел за първия полуфинал от Шампионска лига срещу Реал Мадрид.

"След погребението на Франц Бекенбауер казахме, че искаме да направим нещо. Радваме се и сме много горди, че можем да преведем днес 500 000 евро на фондация "Франц Бекенбауер". Тази фантастична сума дойде от търговете на фланелките с надпис "Благодаря ти, Франц", които нашите футболисти носеха в чест на Франц срещу Хофенхайм, от продажбата на стоки и от многобройни дарения от нашите фенове", заяви Дреезен преди началото на срещата с Реал Мадрид.

"От името на фондация "Франц Бекенбауер" бихме искали да ви благодарим от дъното на нашите сърца за това фантастично дарение. Франц подкрепяше хора в нужда от години", заяви Хайде Бекенбауер.