Мениджърът на Арсенал Микел Артета е категоричен, че клубът трябва да играе в Шампионска лига. Тимът се завръща в най-силния европейски клубен турнир след пауза от 5 години.

"Всеки път, когато гледах Шампионската лига, а ние не бяхме там, го усещах: Този клуб трябва да бъде в Шампионската лига“, започна Артета на пресконференцията преди утрешния домакински мач с тима на ПСВ Айндховен.

"Това беше процес, но ние сме тук и сега трябва да извлечем максимума от него. Мисля, че успяхме и подобрихме отбора, подобрихме състава и заслужаваме да бъдем тук... Ние сме горди и развълнувани, че Арсенал отново е в Шампионска лига. Измина много време за клуба, откакто участвахме в турнира, а за мен това е първият път като мениджър, така че наистина го очаквам с нетърпение", добави още той.

Арсенал за втори път в рамките на година ще играе с ПСВ (през миналия сезон двата тима си размениха по един успех в Лига Европа).

"Трябва да се отнасяме към него като към всеки друг мач. Свикнали сме да играем тежки мачове всяка седмица във Висшата лига. Утре няма да е по-различно", каза Артета.